Wprowadzenie do książki
120 przepisów bezglutenowych
Dlaczego kupujemy książki kucharskie? Jedne zachwycają nas pięknymi zdjęciami, inne zaciekawiają tematyką lub nowatorskim podejściem do tematu, jeszcze inne mają spełniać rolę poradnika. Często jednak zdarza się tak, że wykonane według przepisu danie w niczym nie przypomina tego, które widzimy na zdjęciu. Wywołuje to naszą irytacje i zazwyczaj zwalamy winę albo na nierzetelne przepisy, albo na brak naszych umiejętności. Prawda zazwyczaj leży pośrodku. Godzimy się z tą rozbieżnością, gdy książka jest głównie inspiracją i dekoracją na półce, ale w przypadku książki dla alergików - nie. Nasza książka ma być Waszym poradnikiem i przyjacielem, który pomoże i rozwieje wątpliwości. Przy jej przygotowaniu borykaliśmy się ze wszystkimi problemami, które Wy napotykacie podczas przygotowania pierwszych wypieków. Możemy Was zapewnić, że wszystkie widoczne na zdjęciach dania zostały wykonane dokładnie na podstawie zamieszczonych przepisów. Kuchnia bezglutenowa charakteryzuje się tym, że jest, niestety, mało powtarzalna, dlatego jeśli pięć osób lub ta sama osoba pięć razy wykona to samo danie z tego samego przepisu, to każde z tych dań będzie nieco inne. Ale nie przejmujcie się tym. Wasze bułeczki będą smaczne, pachnące i świeże i... Z NAMI NA PEWNO SIĘ UDA. Zapewniam Was, że nawet jeśli nie będą wyglądać tak pięknie jak te ze sklepu, to Wasi domownicy będą je woleli od tamtych i jedyny wynikający z tego problem będzie polegał na tym, że zaraz będzie trzeba piec następne.
Szczegóły
-
Autor:
Beata Połatyńska
-
Objętość:
176
-
Oprawa:
Twarda
-
Format:
17.0x24.0cm
-
ISBN:
978-83-932087-9-1
-
Rok wydania:
2013
-
Tematyka:
Kuchnia Diety