Wczytuję dane...
KOD: 978-83-8151-851-2
Autor: Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Dostępność: 2 dni
EAN: 9788381518512
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: RM

Kiszonki leczą, odżywiają, smakują

Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.

W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.

Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku

Azymut

  • Autor: 

    Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrz

  • Format: 

    235x162 mm

  • Ilość stron: 

    224

  • ISBN: 

    9788381518512

  • Oprawa: 

    broszurowa

  • Rok wydania: 

    2024

Polecamy