Czosnek, którego ojczyzną jest Wschód, do Europy przywędrował z Egiptu już w starożytności. Lecznicze właściwości czosnku wykorzystywane były przez stulecia, a jego zalety dla zdrowia nauka potwierdziła w XIX wieku. Nie jest on panaceum „na wszystko”, jednak ma ogromny wkład w walce z wirusami, bakteriami i grzybami atakującymi nasz organizm. Mimo charakterystycznego zapachu i ostrego smaku jest powszechnie stosowany zarówno w kuchni, jak i w celach leczniczych. Książka „Czosnek dla zdrowia i smaku” zawiera przepisy, które pozwalają wykorzystać tę cenną bylinę nie tylko jako naturalną pomoc w walce z niektórymi chorobami, ale przede wszystkim stanowią podstawę do budowania odporności naszego organizmu. Czosnek, stosowany systematycznie w spożywanych posiłkach, taką właśnie moc posiada!
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Elżbieta Frankowska
-
Liczba stron:
128
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-64786-38-9
-
Rok wydania:
2018
Szczegóły
-
Autor:
Frankowska Elżbieta
-
Objętość:
128
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
14.5x20.5cm
-
ISBN:
9788372776396
-
Rok wydania:
2012
-
Tematyka:
Zdrowie Uroda
-
Wydanie:
1