130 przepisów na dania, które wzmocnią Twoją trzustkę
Jak wzmocnić trzustkę, żeby prawidłowo funkcjonowała?
Co jeść, a czego unikać przy chorobach trzustki?
Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w tym profesjonalnym poradniku. To niezwykle pomocny przewodnik, a jednocześnie książka kucharska, która podpowie Ci, jaką dietę zastosować w regeneracji i chorobach trzustki. Dowiesz się z niej, co możesz jeść, aby żywienie nie było dla Ciebie problemem i obciążeniem dla organizmu, a także jakie potrawy są odpowiednie, a których lepiej unikać.
Autorzy – lekarze, dietetycy i nauczyciele żywienia – wyjaśniają, jak zadbać o zdrowie trzustki stosując odpowiednią dietę. Prezentują wysokoenergetyczne przekąski, pożywne zupy i proste dania główne. Podpowiadają, jak w łatwy sposób przygotować wartościowe posiłki. Przy okazji przedstawiają nowe odkrycia medycyny żywieniowej i udzielają rad, jak złagodzić dolegliwości trzustki za pomocą indywidualnego jadłospisu. Prezentują ponad 130 przepisów na dobrze tolerowane dania. Udowadniają, że jedzenie u osób, które cierpią na choroby trzustki, może być przyjemnością, a nie wyrzeczeniem. Dodatkowo pod każdym przepisem umieszczają wymiennik węglowodanowy (WW) oraz jednostki lipazy, które pozwalają obliczyć potrzebną ilość preparatu enzymowego.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Reinhard Singer, Waltraud Eggstein, Eva-Maria Lange
-
Tytuł oryginału:
Gesund essen bei Erkrankungen der Bauchspeicheldrüse
-
Liczba stron:
132
-
Wymiary:
220x230
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-8168-650-1
-
Rok wydania:
2021