-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Vital
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Czy słodycze mogą być smaczne, słodkie i zarazem zdrowe?
Jakie rodzaje wypieków zaoferować dzieciom, dbając o zbilansowana dietę?
Czy cukrzycy i osoby z insulinoopomościa muszą wyrzec się łakoci na zawsze?
Ta książka jest odpowiedzią na powyższe pytania. Autorka przedstawi ci niezbędną wiedzę na temat cukru i słodzików oraz ich zgubnego działania na zdrowie. Jednocześnie przekonasz się, że kiedy masz ochotę na małe co nieco, to możesz je wyczarować z kilku prostych, naturalnych składników, takich jak banany, gruszki, jabłka, daktyle czy rodzynki. Zdziwisz się, ile naturalnej słodyczy uzyskasz z marchewki, dyni, pomidorów czy batatów. Twoje podniebienie nareszcie odpocznie od sklepowych słodyczy, przesłodzonych rafinowanym cukrem i syropem glukozowo-fruktozowym. Zaczniesz odczuwać prawdziwy smak naturalnych składników.
Znajdziesz tu ponad 100 przepisów, które z łatwością wykonasz w domu. Bazują one na dostępnych składnikach i prostych recepturach. Już nawet w kilkanaście minut przygotujesz przepyszne i sycące babeczki, ciasta i chlebki, ciasteczka, desery i lody. Większość z nich cechuje się niskim lub średnim ładunkiem glilcemicznym, dlatego polecane są diabetykom. Przepisy możesz też przygotować w wersji wegańsldej.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Natalia Dolata
-
Liczba stron:
288
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-8272-298-7
-
Rok wydania:
2022