Wczytuję dane...
KOD: 978-83-8272-298-7
Autor: Natalia Dolata
Dostępność: 2 dni
Koszt wysyłki od: 7.90 PLN
Wydawca: Vital

Czy słodycze mogą być smaczne, słodkie i zarazem zdrowe?

Jakie rodzaje wypieków zaoferować dzieciom, dbając o zbilansowana dietę?

Czy cukrzycy i osoby z insulinoopomościa muszą wyrzec się łakoci na zawsze?

  Ta książka jest odpowiedzią na powyższe pytania. Autorka przedstawi ci niezbędną wiedzę na temat cukru i słodzików oraz ich zgubnego działania na zdrowie. Jednocześnie przekonasz się, że kiedy masz ochotę na małe co nieco, to możesz je wyczarować z kilku prostych, naturalnych składników, takich jak banany, gruszki, jabłka, daktyle czy rodzynki. Zdziwisz się, ile naturalnej słodyczy uzyskasz z marchewki, dyni, pomidorów czy batatów. Twoje podniebienie nareszcie odpocznie od sklepowych słodyczy, przesłodzonych rafinowanym cukrem i syropem glukozowo-fruktozowym. Zaczniesz odczuwać prawdziwy smak naturalnych składników.

  Znajdziesz tu ponad 100 przepisów, które z łatwością wykonasz w domu. Bazują one na dostępnych składnikach i prostych recepturach. Już nawet w kilkanaście minut przygotujesz przepyszne i sycące babeczki, ciasta i chlebki, ciasteczka, desery i lody. Większość z nich cechuje się niskim lub średnim ładunkiem glilcemicznym, dlatego polecane są diabetykom. Przepisy możesz też przygotować w wersji wegańsldej.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Natalia Dolata

  • Liczba stron: 

    288

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-8272-298-7

  • Rok wydania: 

    2022

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...