Wczytuję dane...
KOD: 978-83-8132-111-2
Autor: Krystyna Naszkowska
Dostępność: 2 dni
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Zwierciadło

Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności?

W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować.

Krystyna Naszkowska postanowiła sprawdzić u źródła, jak jest naprawdę.

Czy jaja nas żywią czy trują? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy mięso zmienia nas w agresywnych drapieżników? Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo? Czy istnieje dieta idealna?

Krystyna Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami od żywienia człowieka. Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na wynikach najnowszych badań naukowych rozprawiają się z mitami, które funkcjonują od lat. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące. Warto je poznać by móc świadomie modyfikować dietę i żyć zdrowiej.

Nowe wydanie książki jest uzupełnione o rozmowy uwzględniające najnowsze badania naukowe dotyczące żywienia człowieka.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Krystyna Naszkowska

  • Liczba stron: 

    208

  • Wymiary: 

    165x220

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-8132-111-2

  • Rok wydania: 

    2019

Polecamy