Salicylany nie są tolerowane przez niektóre osoby. Niniejsza książka jest pierwszym poradnikiem na temat nietolerancji salicylanów. W sposób obszerny
i zrozumiały przedstawia nieznane dotychczas przyczyny choroby ujawniającej się w postaci wielu objawów.
W pierwszych rozdziałach opisuję, co oznacza nietolerancja salicylanów, jakie objawy mogą się z nią łączyć oraz jakie biochemiczne procesy w organizmie mogą powodować dolegliwości.
Następne rozdziały zawierają informacje o diagnozie i zaleceniach dietetycznych, a więc wskazówkina temat tego, czego należy unikać w przypadku nietolerancji salicylanów.
Na koniec przedstawiam różne metody terapii i oferuję ci rozluźniający tekst medytacyjny, który pomoże ci aktywować twojego „wewnętrznego uzdrowiciela”.
Informacje w niniejszej książce nie stanowią zaleceń medycznych i uniwersalnych zaleceń dietetycznych. Pomogą ci one także łatwiej rozpoznać osobiste nietolerancje i lepiej obchodzić się z nimi w przyszłości.
Dieta uboga w salicylany jest nieco ograniczona i wymaga nieco samodyscypliny. Nagrodą jest jednak zdecydowana poprawa zdrowia oraz większa witalność.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Johanna Kallert
-
Tytuł oryginału:
Salicylate nicht für jeden verträglich. Wie Sie Salicylatintoleranz erkennen und Salicylate meiden können
-
Liczba stron:
112
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-8168-423-1
-
Tłumacz:
Małgorzata Rzepka
-
Rok wydania:
2020