Wprowadzenie do książki
Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Ajurweda to holistyczny system leczniczy, który naucza, że zdrowie to efekt utrzymania równowagi pomiędzy trzema energiami zwanymi wata, pitta i kapha. Właściwe odżywianie dopasowane do naszej konstytucji odgrywa w tym kluczową rolę.
Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi.
Jeśli pragniesz unikać produktów pochodzenia zwierzęcego i jednocześnie zaczynasz swoją przygodę z ajurwedą, tę książkę musisz mieć w biblioteczce!
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Talya Lutzker
-
Tytuł oryginału:
The Ayurvedic Vegan Kitchen: Finding Harmony Through Food
-
Liczba stron:
220
-
Wymiary:
200x235
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-62957-00-2
-
Tłumacz:
Anna Boniszewska
-
Rok wydania:
2015
Publikacja uświadamia nas, z jaką odpowiedzialnością podchodzi się do kuchni i gotowania w ajurwedze. Jak ważna ona jest dla prawidłowego rozwoju człowieka. To pokarm w znaczącym stopniu wpływa na równowagę ciała. Uważam, że warto skorzystać.
Zalety
Przepisy bardzo dobre, jest też garść porad jak gotować, aby wyglądało smakowicie. Całe menu jest pożywne i daje poczucie sytości. Kuchnia dla wymagających i dbających o zdrowie. Wiesz, co jesz.
Zalety
Na pożywne potrawy zrobione według tych przepisów cała rodzina zawsze ma wielką ochotę. Teraz można super skomponować śniadanie, obiad czy kolację, aby dodać energii umysłowi, ciału i duchowi osób o każdej konstytucji.
Zalety
Żywienie w zgodzie z tymi tajnikami pozwoli zachować zdrowie, energię i witalność przez długie lata.plecam w 100 proc
Zalety
książka którą sprezentowałam mojej mamie- odpowiednia dla wegan, wegetarian i osób jak moja mama- kochających zdrowy styl odżywiania
Zalety