Wprowadzenie do książki
Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Ajurweda to holistyczny system leczniczy, który naucza, że zdrowie to efekt utrzymania równowagi pomiędzy trzema energiami zwanymi wata, pitta i kapha. Właściwe odżywianie dopasowane do naszej konstytucji odgrywa w tym kluczową rolę.
Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi.
Jeśli pragniesz unikać produktów pochodzenia zwierzęcego i jednocześnie zaczynasz swoją przygodę z ajurwedą, tę książkę musisz mieć w biblioteczce!
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Talya Lutzker
-
Tytuł oryginału:
The Ayurvedic Vegan Kitchen: Finding Harmony Through Food
-
Liczba stron:
220
-
Wymiary:
200x235
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-62957-00-2
-
Tłumacz:
Anna Boniszewska
-
Rok wydania:
2015