Wprowadzenie do książki
Dieta bezglutenowa 120 Zdrowych i smacznych przepisów
Coraz więcej osób wykazuje nietolerancję na gluten, co wymaga stosowania diety, której podstawową zasadą jest eliminacja produktów zawierających białko glutenowe zawarte m.in. w zbożach, takich jak pszenica, żyto, orkisz czy jęczmień. Dieta bezglutenowa łączy się zatem z pewnymi ograniczeniami i zmianą nawyków żywieniowych, nie musi jednak oznaczać rezygnacji ze smacznych i apetycznych posiłków, które przypadną do gustu całej rodzinie. Książka ta zawiera przepisy na łatwedo przyrządzenia, apetyczne dania – śniadania, obiady, kolacje i desery. Wszystkie przepisy zostały skonsultowane z dietetyczką.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Praca zbiorowa
-
Liczba stron:
143
-
Wymiary:
165x235
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-78887-172-9
-
Rok wydania:
2016