Wprowadzenie do książki
Lato w kuchni Pięciu Przemian
Lekka zupa, krem warzywny lub chłodnik. Warzywa gotowane bądź zapiekanka z kaszą. Sałatka z warzywami strączkowymi, a na deser szarlotka, gruszki w koglu-moglu lub maliny w sosie waniliowym… i oczywiście przetwory, by móc cieszyć się latem także za kilka miesięcy. To tylko niektóre z ponad 100 przepisów z wykorzystaniem sezonowych, wegetariańskich, a także bezglutenowych składników.
Lato w kuchni Pięciu Przemian to Przemiana Ognia, energetyczna naturę yang, żywiołowa czerwień i smak gorzki, zaś na poziomie emocji to radość życia, witalność, kreatywność i serdeczność, które śmiało możesz wykorzystać także w kuchni.
Pozostałe książki z serii: Pory roku w kuchni pięciu przemian.
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian
Przepisy kuchni pięciu przemian zostały dopasowane do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Anna Czelej
-
Liczba stron:
224
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-63965-05-1
-
Rok wydania:
2013