Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7829-186-2
Autor: Anna Kłosińska
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN

Wprowadzenie do książki

Zdrowa kuchnia dla dzieci

   Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku.   Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach.
  Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania?
  Najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a przede wszystkim wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnego rodzaju „sztuczności”. Okazuje się, że nabiał i pieczywo – produkty, które najczęściej goszczą na naszych stołach – też nie bardzo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych.
  W książce znajdziemy pomysły, gdzie szukać produktów bogatych w składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci, a także proste i ciekawe przepisy na smaczne i zdrowe dania.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Anna Kłosińska

  • Liczba stron: 

    144

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-7829-186-2

  • Rok wydania: 

    2015

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...