Wprowadzenie do książki
Zdrowie bez recepty. Czyli skrobia, która leczy
Od Atkinsa po Dukana, strach przed wszechpotężnymi węglowodanami zawładnął światem diet w ciągu ostatnich dziesięcioleci – nawet najmniejsza wzmianka o produktach bogatych w skrobię może wywołać lawinę wstydu i tęsknoty. Prawda jest jednak taka, że węglowodany nie są nam wrogie.
Autor bestsellerów, lekarz medycyny John A. McDougall’ wraz ze swoją żoną Mary, mistrzynią kuchni, udowadniają, że dieta bogata w skrobię może tak naprawdę pomóc nam w utracie kilogramów, zapobiec rozmaitym chorobom, a nawet je wyleczyć. „Zdrowie bez recepty” polega na prostej zasadzie: Odżywiając ciało głównie węglowodanami, zamiast białkami i tłuszczem, będziemy odczuwać zadowolenie, tryskać energią, wyglądać i czuć się świetnie.
Ten oparty na najnowszych badaniach naukowych i łatwy w użyciu plan nauczy Cię co jeść i czego unikać, jak znaleźć zamienniki dla Twoich ulubionych potraw oraz jak dokonywać mądrych wyborów, jedząc na mieście. Twój 7-dniowy plan żywienia będzie składał się z urozmaiconych potraw i przekąsek, dzięki którym nigdy nie poczujesz głodu – i będziesz przy tym chudnąć! W książce znajdziesz również pomoce do planowania tygodniowego jadłospisu i 100 pysznych, porządnych (i przystępnych cenowo) przepisów, które na stałe zagoszczą w Twoim menu.
Zdrowie bez recepty. Czyli skrobia, która leczy to nowatorski program, który pozwoli Ci zrzucić zbędne kilogramy, wzmocnić zdrowie, zaoszczędzić pieniądze i zmienić życie.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
John McDougall
-
Tytuł oryginału:
The Starch Solution: Eat the Foods You Love, Regain Your Health, and Lose the Weight for Good!
-
Liczba stron:
350
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-64190-07-0
-
Tłumacz:
Anna Frankowska
-
Rok wydania:
2014