Dzika Strona Jedzenia
Wczytuję dane...
KOD: 978-83-63965-50-1
Autor: Jo Robinson
EAN: 9788363965501
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Illuminatio

Wprowadzenie do książki

Dzika strona jedzenia

  Kolejny etap rewolucji żywnościowej – radykalny sposób wybierania owoców i warzyw oraz odzyskiwania smaku i składników odżywczych, jakie tracimy.

  Odkąd rolnicy po raz pierwszy zasiali ziarna 10 000 lat temu, ludzkość systematycznie niszczy wartość odżywczą owoców i warzyw. Nieświadomie wybieramy rośliny bogate w skrobię i cukier ale mające niską zawartość witamin, minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy od ponad 400 pokoleń.

  Dzika strona jedzenia pokazuje rozwiązanie – należy wybierać nowoczesne warianty produktów o zbliżonej zawartości składników odżywczych do dzikich roślin, ale równocześnie zadowalające podniebienie współczesnego człowieka. Jo Robinson wyjaśnia, że wiele z nowo poznanych roślin można kupić w supermarketach i na targach, a także pokazuje proste, udowodnione naukowo metody przygotowywania i poprawiania ich smaku oraz wartości odżywczych. „Dzika strona jedzenia” ma podstawy w badaniach naukowych i jest pełna elementów historii żywności oraz praktycznych rad. Z pewnością książka ta zmieni na zawsze podejście ludzi do jedzenia.

Więcej o książce możesz przeczytać na naszym blogu Utracone ogniwa zdrowego odżywiania

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Jo Robinson

  • Tytuł oryginału: 

    Eating on the Wild Side: The Missing Link to Optimum Health

  • Wymiary: 

    165x235

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-63965-50-1

  • Tłumacz: 

    Zuzanna Kaszkur

  • Rok wydania: 

    2014

Polecamy