Wprowadzenie do książki
Pięć Przemian na polskim stole
Zdrowie, energia, długowieczność. Pond 200 przepisów.
Oczywiście, jak każdemu wiadomo, i to już od czasów starożytnych, a szczególnie od czasów, gdy kanonikiem we Fromborku był Kopernik, gorszy pieniądz wypiera lepszy, a jedzenie śmieciowe wypiera zdrowe. Niemniej książka ta jest przeznaczona dla osób, które lubią być zdrowe i to możliwie tanim kosztem (przypominam, że ceny leków są bardzo wysokie).
Ponadto jest to pozycja dla ludzi, którzy mają mało czasu, a jeść raczej lubią, zaś gotowanie i stanie przy garach niekoniecznie. Podkreślam: jeśli ktoś stołuje się w restauracjach lub korzysta z cateringu firmowego, a zależy mu na jedzeniu według Pięciu Przemian, powinien zachować czujność rewolucyjną oraz mieć przybornik młodego pięcioprzemianowca.
Generalnie dobrze jest wiedzieć, co się je i jak to jedzenie na nas działa, bo jeśli nie zadamy sobie odrobiny trudu w celu pogłębienia tej wiedzy, to o działaniu naszego pożywienia dowiemy się od lekarza, który będzie nas leczył na określone choroby.
Chcę tutaj na zakończenie podać główne zasady, którymi powinniśmy się kierować, szanując siebie i swoje zdrowie oraz mając wizję żwawego i sprawnego umysłowo życia do chwil ostatnich, czyli np. do setki. Niniejsze zasady to zalecenia dla osób względnie zdrowych, a nie np. dla osób z dolegliwościami wymagającymi już specjalistycznej diety. Są to wskazówki dla tych, którzy nie mają zamiaru stosować Pięciu Przemian w praktyce, ale chcą w miarę sensownie, bez szczególniejszych udziwnień się odżywiać......
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Katarzyna Maria Puchacz
-
Liczba stron:
176
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-64278-57-0
-
Rok wydania:
2015