Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7579-395-6
Autor: Leanne Campbell
EAN: 9788375793956
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Galaktyka

Wprowadzenie do książki

Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy Mistrzów

   Dobra dieta to najlepsza broń w walce o nasze zdrowie. Jak napisano w Nowoczesnych zasadach odżywiania, rozwiązanie sprowadza się do trzech punktów: śniadania, lunchu i obiadu. Podczas pięciu lat badań biomedycznych moja ekipa badawcza i ja dowiedzieliśmy się, że dieta roślinna oparta na pełnowartościowej żywności zapewnia optymalne zdrowie, zapobiega rozwojowi niektórych chorób serca, cukrzycy, otyłości, raka, chorób autoimmunologicznych i zaburzeń mózgu, a nawet je cofa.
   Otrzymaliśmy bardzo wiele wiadomości od osób, których przejście na pełnowartościową dietę roślinną miało ogromny wpływ na ich zdrowie. Często jednak jestem pytany o bardziej praktyczne, codzienne aspekty takiego stylu życia. Najczęstsze pytanie prawdopodobnie brzmi: „Co jem?”. Moja córka, dr LeAnne Campbell, zamieściła część z naszych ulubionych rodzinnych przepisów w swoim bestsellerze       Nowoczesne zasady odżywiania w praktyce. Pokazuje on, jakie potrawy ja i moja rodzina naprawdę jemy.
    W tej książce natomiast LeAnne poprosiła najpopularniejszych i najbardziej wpływowych szefów kuchni wegańskiej, aby podzielili się przepisami na swoje najlepsze dania zgodne z regułami zawartymi w Nowoczesnych zasadach odżywiania..
    W opracowaniu niniejszego zbioru przepisów do LeAnne dołączyło wielu współautorów:

  • szef kuchni AJ, 
  • Ani Phyo, 
  • Christina Ross, 
  • Christy Morgan, 
  • Del Sroufe, 
  • Dreena Burton, 
  • Heather Crosby, 
  • John i Mary McDougall, 
  • Laura Theodo-re, 
  • Lindsay Nixon 
  • Tracy Russel. 

    Bez względu na to, czy stosujesz dietę roślinną od wielu lat, czy też dopiero zaczynasz, sądzę, że znajdziesz tu wiele przydatnych przepisów na smaczne i zdrowe dania. Obecnie ponad 1/3 amerykańskich dzieci cierpi na nadwagę bądź jest nią zagrożona, co może prowadzić do problemów zdrowotnych w późniejszym wieku. Dane te nie wróżą dobrze zdrowiu przyszłych pokoleń w naszym kraju. Jednakże kucharze wizjonerzy, którzy przyczynili się do powstania tej książki, pokazują, jak proste i przyjemne może być stosowanie diety roślinnej. Dają oni nadzieję na to, że nasze społeczeństwo się przebudzi i zmieni swoje podejście do żywienia.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Leanne Campbell

  • Tytuł oryginału: 

    The China Study All-Star Collection: Whole Food, Plant-Based Recipes from Your Favorite Vegan Chefs

  • Liczba stron: 

    272

  • Wymiary: 

    165x235

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-7579-395-6

  • Tłumacz: 

    Matylda Bortnowska

  • Rok wydania: 

    2015

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...