Wczytuję dane...
KOD: 978-83-60300-75-6
Autor: Grimm Hans-Ulrich
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Vital

Wprowadzenie do książki

Chemia w pożywieniu

  Grimm Hans-Ulrich w książce Chemia w pożywieniu ujawnia działanie najpopularniejszych dodatków spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, ekstraktu drożdżowego, maltodekstryny i syropu glukozowo-fruktozowego.

  Dzięki książce Chemia w pożywieniu poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach, którymi karmi się je w domach, szkołach i stołówkach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Grimm Hans-Ulrich

  • Tytuł oryginału: 

    Chemie im Essen: Lebensmittel-Zusatzstoffe. Wie sie wirken, warum sie schaden

  • Liczba stron: 

    240

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-60300-75-6

  • Tłumacz: 

    Jurczak Katarzyna

  • Rok wydania: 

    2014

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...