Wczytuję dane...
KOD: 978-83-60300-75-6
Autor: Grimm Hans-Ulrich
EAN: 9788360300756
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN

Wprowadzenie do książki

Chemia w pożywieniu

  Grimm Hans-Ulrich w książce Chemia w pożywieniu ujawnia działanie najpopularniejszych dodatków spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, ekstraktu drożdżowego, maltodekstryny i syropu glukozowo-fruktozowego.

  Dzięki książce Chemia w pożywieniu poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach, którymi karmi się je w domach, szkołach i stołówkach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...