EGZEMPLARZ EKSPOZYCYJNY
Uszkodzenia obejmują:
- zabrudzenia
- otarcia okładki
- zagięcia i zbicia rogów
- wgniecenia brzegów okładki
Uszkodzenia nie wpływają na czytelność tekstu.
Dolegliwości hormonalne dotykają aż osiem kobiet na dziesięć. W książce znajdziesz informacje, wskazówki i rady, a także kilkadziesiąt wspaniałych i łatwych do przyrządzenia przepisów na potrawy, które mogą te dolegliwości złagodzić i sprawić, że poczujesz się lepiej.
Równowaga hormonalna jest konieczna, aby czuć się dobrze i zapobiegać chorobom. Dotyczy to wszystkich kobiet, a zwłaszcza tych w przedziale wiekowym 35-55 lat – gdy zmienia się poziom hormonów, a skutki stresu są bardziej odczuwalne. Dzięki właściwej diecie można wpływać na równowagę hormonalną, a tym samym zachować prawidłowy poziom hormonów w każdym wieku, a także oddalić lub złagodzić dolegliwości typowe dla okresu przed wystąpieniem klimakterium oraz w trakcie klimakterium.
W książce znajdziesz m.in.:
• niezbędne informacje o hormonach, ich funkcjonowaniu oraz fazach hormonalnych,
• listę składników spożywczych, potrzebnych do podtrzymania produkcji hormonów,
• opis czynników, które mają wpływ na równowagę hormonalną,
• 60 przepisów, które stymulują właściwą pracę hormonów,
• praktyczny plan żywieniowy na dwa tygodnie.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Mia Lundin, Urlika Davidsson
-
Liczba stron:
168
-
Wymiary:
165x240
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-8132-067-2
-
Rok wydania:
2019