Wprowadzenie do książki
Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić
Dr n. med. Danuta Myłek autorka książki "Od lekarza do kucharza" to jeden z najlepszych polskich alergologów – w swojej pięćdziesięcioletniej praktyce łączy rzetelną wiedzę lekarza z naukami z pogranicza medycyny oraz najnowszymi wynikami badań naukowych. W tej książce wprowadza nas w tajniki fascynującego świata alergii. Wyjaśnia mechanizmy powstawania uczuleń i zdradza, jak rozpoznawać i leczyć choroby z nimi związane. Ta wiedza ma nam dać świadomość, bez której trudno wyzdrowieć. Tylko pacjent umiejący sobie uzmysłowić procesy zachodzące w jego organizmie, zrozumie, jak ważne jest wprowadzenie zmian w codziennym życiu i wsparcie wysiłków lekarza. Zdrowy styl życia to klucz do sukcesu.
Dr Myłek zabiera nas w niezwykłą podróż po świecie alergologii. Zdradza przyczyny tej powszechnej choroby. Uczy nas obserwować siebie i wprowadzać w życie korzystne dla zdrowia zmiany, które sprawią, że wreszcie poczujemy się dobrze.
Nie daj się alergii i żyj zdrowo!
Książka zawiera:
- szczegółowe opisy przyczyn powstawania różnych rodzajów alergii,
- zalecenia dotyczące stylu życia, a także sposobu odżywiania się,
- interesujące studia przypadków,
- zaskakujące wyjaśnienia źródeł chorób powszechnie uważanych za niezbadane,
- kolejne kroki w diagnozowaniu alergii,
- podpowiedzi, jak pomóc swojemu lekarzowi i o czym go poinformować,
- osobiste wyznania Autorki, która sama cierpiała niegdyś na trudną do rozpoznania alergię.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Danuta Myłek
-
Liczba stron:
400
-
Wymiary:
175x225
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-8053-432-2
-
Rok wydania:
2018