-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.ABA
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Wprowadzenie do książki
Cukier mleczny przyczyną chorób. Zwalczamy laktozę
Nieprzyswajanie laktozy jest niedoborem enzymu, na który cierpią prawie wyłącznie dorośli. Z reguły w okresie dziecięcym produkty mleczne przyswajane są bezproblemowo, natomiast z biegiem lat coraz częściej występują zaburzenia, które związane są ze spożyciem mleka. „Potajemny” rozwój nietolerancji utrudnia interpretację dolegliwości jako nowego zjawiska i rozpoznanie symptomów schorzenia.
Jeżeli konsument chciałby się przekonać, czy źródłem jego dolegliwości zdrowotnych jest nietolerancja laktozy, musi rozwikłać trudną zagadkę. Tylko nieliczni posiadają wiedzę na temat diagnozowania nietolerancji laktozy. Jeżeli pewnego dnia podejrzenia potwierdzają się, na jaw wychodzi brak umiejętności dostosowania się do nowych wymagań żywieniowych. Często udzielana rada, żeby unikać produktów mlecznych, w żadnym razie nie jest wystarczająca.
Aby efektywnie przeciwdziałać zaburzeniom zdrowotnym, wymagane jest gruntowne zaznajomienie się z tą tematyką. Żeby udostępnić wiedzę ze wspomnianego zakresu, opublikujemy poradnik „Cukier mleczny przyczyną chorób. Zwalczamy laktozę”.
Na kolejnych stronach Czytelnik znajdzie informacje o teoretycznych aspektach choroby oraz o praktycznych działaniach podejmowanych w ramach walki ze schorzeniem:
- ogólne informacje o nietolerancji laktozy,
- rzeczywistość w „praktyce”,
- obszerne zestawienie objawów,
- opis procesów biochemicznych, które wywołują symptomy,
- medyczne metody diagnostyczne,
- charakterystyka różnych wariantów nietolerancji laktozy,
- globalny rozkład schorzenia,
- informacje o pożywieniu pozbawionym laktozy,
- wskazówki dotyczące stosowania preparatów z laktazą,
- indywidualne różnice w zakresie tolerancji,
- przyswajanie potraw gotowych, produktów mlecznych i innych artykułów spożywczych,
- problem niedoboru wapnia,
- zawartość laktozy poszczególnych artykułów spożywczych.
Wszystkie rozdziały zrozumiałe są również dla laików. Terminy specjalistyczne zostały obszernie wyjaśnione, wiele treści zobrazowano grafikami. Czytelnik w trakcie lektury poniższej książki stanie się „ekspertem” w dziedzinie nietolerancji laktozy, nie grzęznąc przy tym w trudnych lub rozwlekłych tematach.
Jeżeli przypuszczasz Czytelniku, że nietolerancja laktozy jest przyczyną Twoich dolegliwości lub jesteś tego pewien, poradnik ten dostarczy Ci pożytecznej wiedzy. Przestrzegając zamieszczonych poniżej porad żywieniowych, możesz znacznie polepszyć swoje fizyczne i psychiczne samopoczucie oraz jakość życia.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Thilo Schleip
-
Liczba stron:
101
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
83-88872-83-4
-
Tłumacz:
Norbert Młyńczak
-
Rok wydania:
2006