Wprowadzenie do książki
Dania wegetariańskie 100 przepisów
Dieta wegetariańska to po prostu dieta bezmięsna. Często się uznaje, że przez brak tego składnika w pokarmach nie jest ona zdrowa. Nic bardziej mylnego, ponieważ jest wiele roślin, które są wstanie zastąpić to, co w mięsie najcenniejsze, czyli białko, żelazo i witaminy A i B. W diecie wegetariańskiej należy zwracać szczególną uwagę, by każdego dnia uzupełniać te ważne dla organizmu substancje. Dlatego nie jedząc mięsa, trzeba stosować w diecie wiele roślin strączkowych, ciemnozielonych roślin liściastych oraz orzechów. Warto pamiętać, że nabiał, z którego przecież nie rezygnujemy, też zawiera wiele tych cennych dla organizmu składników.
W książce Dania wegetariańskie 100 przepisów zgromadzono dużo ciekawych, różnorodnych i zdrowych przepisów na przekąski, obiady i desery. Korzystając z nich, można się dowiedzieć, jak urozmaicić codzienny jadłospis, jednocześnie dbając o zdrowie.
- Przystawki, Przekąski
- Zupy
- Dania główne
- Sałatki surówki
- Desery
Szczegółowe Informacje
-
Liczba stron:
80
-
Wymiary:
150x200
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-7845-443-4
-
Rok wydania:
2014