Znany i ceniony autor Zbigniew T. Nowak przedstawia proste i sprawdzone przepisy na wyśmienite galaretki, soki, sosy, syropy, dżemy, powidła, konfitury, nalewki, przeciery i inne specjały ze zdrowych, popularnych i łatwo dostępnych darów natury: truskawek, poziomek, malin, jagód, porzeczek, owoców i płatków dzikiej róży, czereśni, wiśni, moreli, brzoskwini, ogórków, pomidorów i papryki. Autor sięgnął m.in. do znakomitych receptur kuchni klasztornej. Każdy przepis został omówiony według prostego i przejrzystego schematu: składniki, przygotowanie, korzyści w kuchni, pożytek dla zdrowia.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Zbigniew T. Nowak, Klimuszko, Grzegorz Sroka
-
Liczba stron:
128
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-7864-813-0
-
Rok wydania:
2017