Wprowadzenie do książki
Fruktoza. Brak Tolerancji na Cukier Owocowy
Nowe schorzenie
Zdrowe odżywianie się z dużą ilością warzyw i owoców jest bardzo ważne. Ale co robić, jeśli po jedzeniu nie czujemy się dobrze? Jeśli dokuczają nam wzdęcia, biegunka, ból brzucha i często jesteśmy przybici? Może to oznaczać, że cierpimy na nietolerancję fruktozy.
Szybka i pewna diagnoza
Nietolerancja fruktozy oznaczająca zte wchłanianie cukru owocowego, dtugo nie byta znana. Dziś wiadomo, że okoto 30 procent mieszkańców Europy cierpi na tę przypadłość. Często jednak mijają lata, nim schorzenie zostanie rozpoznane. Z tej książki dowiemy się, jak uniknąć długiego błądzenia po omacku i odpowiednio wcześnie wykryć przyczynę dolegliwości. Prosty test może potwierdzić podejrzenia. W ten sposób zyskamy pewność, że zastosowana terapia będzie skuteczna.
Zdrowa i zrównoważona dieta bez cukru owocowego
Oprócz warzyw i owoców fruktozę zawiera wiele gotowych produktów - jest ona na przykład częstym dodatkiem do wypieków i słodyczy. Również artykuły dietetyczne lub typu light bywają trudnoprzyswajalne. W czym zawarta jest fruktoza? Jak jej unikać? Które produkty można jeść bez przeszkód? - tu znajdziemy odpowiedzi na wszystkie te pytania. Pierwszy poradnik na temat nietolerancji fruktozy pomoże nam odżywiać się zdrowo i w urozmaicony sposób oraz pozbyć się uciążliwych dolegliwości.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Thilo Schleip
-
Liczba stron:
96
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
83-89384-68-X
-
Rok wydania:
2006