Wczytuję dane...
KOD: 978-83-936426-0-1
Autor: Raymond Hilu
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Idea Contact

Fragment książki Dieta Dr Budwig

   Drogi czytelniku nieważne jakimi przyczynami kierowałeś się kupując książkę Dieta Dr Budwig, ale na pewno podjąłeś słuszną decyzję zapoznania się z NAJLEPSZĄ DIETĄ NA ŚWIECIE. Tak o diecie dr Johanny Budwig myśli i pisze dr Raymond Hillu, wybitny lekarz i naukowiec, prawny spadkobierca jej dokonań naukowych.
    Osobiście, zdaję sobie sprawę, że sformułowania o cudownych uzdrawiających dietach, które są panaceum na kompleksowe rozwiązanie kłopotów zdrowotnych, są tak stare jak problemy zdrowotne ludzi i współczesnemu człowiekowi mogą wydawać się banalne lub zgoła niewiarygodne, to jednak w przypadku dr Johanny Budwig są zadziwiająco prawdziwe.
    Dr Johanna Budwig pisze, a dr Raymond Hilu potwierdza, że jej metoda leczenia wykazała 90% skuteczności w leczeniu nowotworów i innych chorób cywilizacyjnych w 2200 udokumentowanych przypadkach.
    Dieta dr Budwig jest znana już od ponad 60 lat. Sama jej autorka wygrała walkę z nowotworem. Do końca swoich dni była czynna zawodowo. Umarła na skutek wypadku w domu w wieku 95 lat. Starałem się znaleźć w literaturze i w internecie jakiekolwiek negatywne informacje na temat diety dr Budwig i jej metody leczniczej. Znalazłem same pochwały. Jeśli chodzi o inne diety i metody lecznicze zdania są zawsze podzielone, w przypadku dr Budwig nadzwyczaj zgodne i pozytywne.
    Fakty dotyczące wysokiej skuteczności leczenia metodą dr Budwig były znane dr Raymondowi Hilu już wiele lat wcześniej. Przez wiele lat nie zabierał głosu w sprawie, jak sam wyznaje z roztropności. Obawiał się podzielić los swoich kolegów lekarzy, którzy postanowili zachować się inaczej niż on i głosili poglądy sprzeczne z oficjalnymi teoriami. Dzisiaj jest jednym z niewielu, którzy mogą właściwie przekazać wiedzę o dokonaniach dr Johanny Budwig i czuje się w obowiązku głosić to publicznie. Obecnie jest już znanym lekarzem, wykładowcą akademickim i naukowcem. Z diety i metody leczenia proponowanej przez dr Budwig czerpie ogromną zawodową satysfakcję, ponieważ może skutecznie pomagać ludziom w najcięższych jednostkach chorobowych.
    Dieta dr Budwig jest przede wszystkim znana jako dieta przeciwnowotworowa. Jednak jak sama napisała proponowane przez nią żywienie i zasady higieny mają rozległe oddziaływania zdrowotne. Dieta dr Budwig jest również skuteczna w wielu schorzeniach, gdzie nowotwór nie występuje. Dr Johanna Budwig wymienia ok. 50 różnych jednostek chorobowych, w których jej metoda się znakomicie sprawdziła.
    Na takie efekty dr Johanna Budwig musiała ciężko pracować. Była farmaceutką, doktoryzowała się z chemii i fizyki. Studiowała medycynę i uzyskała uprawnienia do leczenia ludzi. Jako pierwsza dokonała podziału tłuszczów i potrafiła określić kwasy tłuszczowe z grupy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Była jednym z największych autorytetów w dziedzinie tłuszczów na świecie. Dr Raymond Hilu, uczeń i współpracownik dr Budwig, jest również specjalistą z zakresu: chirurgii, medycyny komórkowej i odżywiania. Absolwent wielu renomowanych uczelni. Prowadzi badania nad metabolizmem. Współpracuje z wieloma organizacjami zajmującymi się medycyną i zdrowiem w wielu krajach świata.
    Na stronach książki Dieta Dr Budwig, tych dwoje wybitnych specjalistów, wszechstronnie wykształconych, daje czytelnikowi wskazówki, jak postępować aby odzyskać zdrowie w przypadku nowotworów i innych chorób cywilizacyjnych.
    Dr Johanna Budwig twierdziła, że nowotwór może się szybko cofnąć a nawet zostać całkowicie wyleczony. Przekazuje wiedzę pozwalającą tego dokonać w bardzo prosty sposób. Niech ta prostota nie spowoduje podważenia skuteczności samej metody i w efekcie jej odrzucenia.
Dr Johanna Budwig uważała, że najważniejsze w terapii są tzw. dobre tłuszcze, a szczególnie najważniejszy z nich olej lniany tłoczony na zimno. Jako pierwsza mówiła też o szkodliwości tłuszczów, w tym olejów produkowanych metodami przemysłowymi.
   Była zdecydowaną przeciwniczką tłuszczów trans i przypisywała im szkodliwe właściwości dla zdrowia człowieka. Uważała, że zdrowe tłuszcze aktywują procesy oddechowe w komórce. Ponadto na podstawie badań wykazała, że większość konserwantów to substancje blokujące procesy oddechowe komórki, ponieważ ich działanie utrudnia spalanie tłuszczów w organizmie. Dlatego, gdy dostarczymy dobrych tłuszczów, tym samym aktywując procesy oddechowe w komórce oraz gdy odrzucimy spożywanie konserwantów blokujących te tłuszcze, to znaczna grupa chorych, uznanych przez lekarzy za przypadki nieuleczalne, może odzyskać zdrowie.
    Ze względu na to, iż dr Johanna Budwig miała bardzo wysoką skuteczność wyleczeń chorób nowotworowych, była solą w oku tych, którzy odpowiadali za leczenie nowotworów w różnych instytutach medycznych i była wielokrotnie pozywana do sądów. Procesy kończyły się dla niej zawsze pomyślnie. Gdy prawne metody okazywały się nieskuteczne, atakowano ją w prasie. Tam jednak miała możliwość odpowiedzenia na postawione zarzuty. Kończyło się to zawsze zwiększeniem liczby pacjentów, którzy stosowali jej metodę leczenia. Atakowali ją tylko przedstawiciele kierownictwa instytutów medycznych, natomiast większość lekarzy rodzinnych popierała jej metody pracy.
    Co tak naprawdę robiła dr Budwig? Podawała pacjentom chorym na raka ogólnie dostępne i naturalne produkty. Zabierała chorych ze szpitali, gdy mówiono im, że nie mogą liczyć na więcej niż kilka dni życia, bo jak dowodzi praktyka tyle czasu im pozostało i wkrótce muszą umrzeć. Dr Johanna Budwig w wielu przypadkach potrafiła szybko i skutecznie im pomóc. Udowodniła że: po pierwsze - powrót do prostego, naturalnego odżywiania (oleje roślinne, białka, warzywa i owoce) okazuje się bardzo ważny, po drugie - środki chemiczne (konserwanty, antybiotyki) są dla człowieka bardzo szkodliwe i powinno się ich za wszelką cenę unikać.
     Dr Johanna Budwig wykorzystując swoją wszechstronną wiedzę naukową umiała tak zestawić zwykłe produkty spożywcze, by zaplanowane połączenia składników i ich synergizm, stwarzały bardzo silnie oddziałujące na organizm człowieka substancje o nadzwyczajnych efektach leczniczych. Zadziwiająca skuteczność stosowania metody dr Budwig świadczy o mocy naturalnej żywności przygotowanej w umiejętny sposób, zawsze prostymi, tradycyjnymi metodami.
Dr Johanna Budwig była siedmiokrotnie nominowana do nagrody Nobla za pionierskie badania dotyczące właściwości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Wyniki jej badań, choć były marginalizowane przez lobby przemysłowe producentów tłuszczów uwodornionych okazały się fundamentalne w żywieniu człowieka. Zasady żywieniowe dr Johanny Budwig mieszczą się w praktycznych zaleceniach współczesnej dietetyki, a dieta Dr Budwig zawiera wszystkie potrzebne i obecnie zalecane oraz promowane składniki odżywcze, które zostały uznane za kluczowe dla zdrowia człowieka.
To co wyróżnia dietę dr Budwig spośród innych diet, to prawdziwie holistyczne podejście do pacjenta. Widziała ciało i fizyczność pacjenta zawsze w połączeniu z duszą i duchem i szeroko rozumianą psyche. Zawsze przez pierwsze pół godziny podczas 2,5-3 godzinnej wizyty u dr Budwig pacjent opowiadał o sobie. Wtedy dr Johanna Budwig umiała ocenić jego uwarunkowania życiowe. Często rozpoznawała jego problemy emocjonalne i zawsze starała się je rozwiązać, ponieważ w wielu przypadkach decydowało to o powodzeniu kuracji.

Marek Wolniak

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Raymond Hilu

  • Tytuł oryginału: 

    La dieta Budwig revisada

  • Liczba stron: 

    104

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-936426-0-1

  • Tłumacz: 

    Marcin Sarna

  • Rok wydania: 

    2013

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...