Wczytuję dane...
KOD: 978-83-241-6804-0
Autor: Rudi Beiser
Dostępność: 2 dni
EAN: 9788324168040
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Amber

Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.

 

Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią...

 

140 GATUNKÓW JADALNYCH DZIKICH ZIÓŁ I OWOCÓW ORAZ ICH TRUJĄCYCH SOBOWTÓRÓW

— według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.

— według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.

 

Nowatorska forma i maksimum treści:

 — Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia

 — Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków

 — Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny

 — Przepisy kulinarne

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Rudi Beiser

  • Tytuł oryginału: 

    Essbare Wildkräuter und Wildbeeren für unterwegs

  • Liczba stron: 

    176

  • Wymiary: 

    135x195

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-241-6804-0

  • Tłumacz: 

    Barbara Tarnas, Justyna Sarna

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy