Wprowadzenie do książki
Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania
Surowe jedzenie może łączyć znakomity smak, oszałamiający wygląd i szerokie spektrum pozytywnego oddziaływania na ludzki organizm. Wystarczy skorzystać z porad niekwestionowanego autorytetu i sprawdzonych przez niego przepisów.
Dzięki książce Kuchnia Raw Food poznasz:
- sposoby na zyskanie energii i lepsze trawienie,
- mity dotyczące białka,
- metody uzyskiwania probiotyków ze sfermentowanych pokarmów,
- sposoby zaopatrywania swojej spiżarni i odżywiania się zgodnie z porami roku,
- znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków, kluczowych dla zdrowia,
- przepisy na niesamowicie smaczne i łatwe w przygotowaniu śniadania, przystawki, zupy, dania główne, sałatki, desery, napoje, potrawy na przyjęcia oraz dla dzieci
Tanya Maher – specjalistka z dziedziny odżywiania, certyfikowana trenerka żywieniowa i założycielka prestiżowej restauracji z surowym pożywieniem w znanym londyńskim hotelu. W swojej debiutanckiej książce, do której prawa zostały jeszcze przed premierą sprzedane do wielu krajów, dzieli się swoim kulinarnym doświadczeniem.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Tanya Maher
-
Tytuł oryginału:
The Uncook Book: The Essential Guide to a Raw Food Lifestyle
-
Liczba stron:
276
-
Wymiary:
165x235
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-65404-06-0
-
Tłumacz:
Barbara Mińska
-
Rok wydania:
2016