Wprowadzenie do książki
Probiotyczne słoiki dla zabieganych. Ponad 100 przepisów na pyszne dania dla Twojego zdrowia
Dzięki książce Probiotyczne słoiki dla zabieganych poznasz proste przepisy na probiotyczne potrawy. Odkryjesz tajemnice zdrowia jelit i wykorzystania sfermentowanych produktów dotychczas znane jedynie szefom kuchni. Umożliwią one Twojemu organizmowi należyte funkcjonowanie i naturalne uzdrowienie dzięki miliardom dobrych bakterii.
Autorka opracowała proste przepisy, które można wykonać szybko i tanio. Tworząc zdrowe, wyborne potrawy, które można łatwo przechowywać i przewozić w naczyniu wielkości słoika, odzyskasz energię i zdrowie. Samodzielnie przygotujesz podstawowe wersje kefiru, kombuchy i kiszonych warzyw do wykonania ponad stu łatwych przysmaków, dipów, dań, przekąsek, deserów i napojów. Odżywią one ciało i umysł na cały dzień.
W książce Probiotyczne słoiki dla zabieganych, znajdziesz:
- Podstawy
- Śniadaniowe smakołyki i koktajle
- Dipy
- Zupy, sałatki i wrapy
- Przekąski i przystawki
- Desery
- Napoje
- Przyprawy i dodatki smakowe
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Donna Schwenk
-
Tytuł oryginału:
Cultured Food in a Jar: 100+ Probiotic Recipes to Inspire and Change Your Life
-
Liczba stron:
320
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-65846-49-5
-
Tłumacz:
Piotr Lewiński
-
Rok wydania:
2018