Wczytuję dane...
KOD: 978-83-280-6361-7
Autor: Celine Steen, Joni Marie Newman
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Buchmann

  A więc zdecydowaliście się sięgnąć po „Kuchnię wegańską..Bez względu na to, dlaczego pragniecie zmienić coś w swojej diecie, powinniście mieć świadomość tego, że robicie to dla swojego zdrowia, dla dobra zwierząt i całej planety.
  Przewodnik po wegańskich produktach zastępczych nigdy nie był bardziej potrzebny niż teraz, ponieważ liczba osób, które z powodów etycznych lub ekologicznych wybierają właśnie taki styl życia, ciągle wzrasta. Podobnie liczne - i równie ważne - jest grono ludzi, którzy z przyczyn zdrowotnych muszą całkowicie zmienić nawyki żywieniowe.
  Tradycyjne składniki można zastąpić wieloma innymi, które nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego ani alergenów. Dzięki temu niedługo zapomnicie o mniej zdrowym, a do tego okupionym cierpieniem zwierząt jedzeniu.
  Ta książka powstała po to, aby odkryć przed wami sekrety wegańskich produktów zastępczych. Dzięki niej każdy kucharz amator będzie w stanie przygotować pyszne potrawy bez nabiału, jaj, mięsa i wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego. Być może macie swoje tradycyjne przepisy kulinarne przekazywane w rodzinie z pokolenia na pokolenie i chcielibyście stworzyć ich zdrowszą wersję, bardziej przyjazną zwierzętom. Można oczywiście poszókać wegańskiej książki kucharskiej, która zawierałaby podobny przepis, ale o ile większą satysfakcję czerpie się z wiedzy, że w zasadzie każdą potrawę można przyrządzić na sposób wegański, polegając wyłącznie na własnych umiejętnościach kulinarnych. Taki właśnie jest cel tej książki: przekazanie wiedzy i umiejętności, które pozwolą zmienić dowolną potrawę w pyszny i zdrowy wegański posiłek.
  Z poradnika dowiecie się, jak przygotować własne albo kupić gotowe podstawowe składniki zastępcze do waszych ulubionych potraw. Znajdziecie w nim informacje na temat poszczególnych produktów, które sprawdziły się w naszych kuchniach. Na początku każdego rozdziału omawiamy wybrany tradycyjny przepis i pokazujemy, jak zmienić go na sposób wegański. Dzięki temu już niedługo będziecie w stanie sami przystosować dowolną recepturę do kuchni wegańskiej. Jesteśmy zwolenniczkami samodzielnego sporządzania potraw.   Jest to tańsze i -co ważniejsze - dzięki temu wiemy, co tak naprawdę jemy. Jednak niektóre składniki trudno zrobić własnoręcznie, dlatego wolimy używać na przykład kupionych w sklepie serów kremowych i topionych. Przeważnie jesteśmy też zbyt leniwe, żeby przygotowywać takie produkty jak tofu albo tempeh.
   Ale dość już tych wstępów. Czas wybrać się w kulinarną podróż do magicznego świata wegańskich produktów zastępczych!

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Celine Steen, Joni Marie Newman

  • Tytuł oryginału: 

    The complete guide to vegan food substitutions

  • Liczba stron: 

    272

  • Wymiary: 

    140x200

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-280-6361-7

  • Tłumacz: 

    Mamińska Anna Julia

  • Rok wydania: 

    2014

Szablony produktu

  • Autor: 

    Celine Steen, Joni Marie Newman

  • ISBN: 

    978-83-280-6361-7

Szczegóły

  • Autor: 

    Steen Celine

  • Objętość: 

    256

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    14.0x20.3cm

  • ISBN: 

    9788328011991

  • Rok wydania: 

    2014

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...