Kup cały komplet !
Tradycyjne i kreatywne przepisy domowej kuchni Richy Hindle
Przedstawiamy kuchnię wegańską w nowej orientalnej odsłonie. Zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków.
Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu.
Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę Hingle idealnie nadają się do samodzielnego przyrządzenia.
Razem z autorką przygotujesz między innymi:
• curry z dyni piżmowej, kokosa i czerwonej soczewicy,
• słodko-ostry kalafior po mandżursku,
• warzywną kormę,
• Gulab Jamun i wiele innych słodkości,
• a także dal, dal i jeszcze raz dal!
Richa Hingle urodziła się w Indiach i od dzieciństwa miała kontakt z roślinną kuchnią opartą na świeżych, lokalnych produktach. Dziś autorka prowadzi popularnego bloga VeganRicha.com uwielbianego przez fanów z całego świata za proste przepisy i piękne, zaostrzające apetyt fotografie. Hingle mieszka, pisze i gotuje w Seattle, w stanie Waszyngton.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Richa Hingle
-
Liczba stron:
276
-
Wymiary:
200x260
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-60170-82-3
-
Rok wydania:
2017