Wprowadzenie do książki
Dania bez pszenicy w 30 minut lub mniej
200 nowych prostych przepisów na błyskawiczne dania bezglutenowe
W książce Dieta bez pszenicy kardiolog William Davis ujawnił groźną prawdę na temat współczesnej pszenicy. Od wielu lat jemy zboża modyfikowane, przez co cierpimy na cukrzycę, otyłość, choroby serca oraz wiele innych dolegliwości. Usunięcie pszenicy z diety kładzie kres licznym schorzeniom i likwiduje pszenną nadwagę. Ponieważ jednak pszenica jest tak wszechobecnym składnikiem dzisiejszej żywności, przygotowywanie zdrowych, bezglutenowych posiłków początkowo wydaje się zadaniem trudnym, zwłaszcza dla kogoś, kto nie może pozwolić sobie na spędzanie w kuchni całych godzin. Dzięki Daniom bez pszenicy w 30 minut (lub mniej) możesz jednak karmić całą rodzinę smacznie i zdrowo, nie poświęcając na to zbyt wiele czasu.
Wypróbuj 200 nowych bezglutenowych przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha raz na zawsze! Każde danie jest pomyślane w ten sposób, by jego przyrządzenie zajęło najwyżej pól godziny, rozstanie z pszenicą nie musi bowiem być czasochłonne. Od sutych dań głównych, poprzez smakowite sosy, aż po wyśmienite desery – szybkie ugotowanie zdrowego posiłku już nigdy nie będzie problemem!
„Za sprawą smakowitych, szybkich i łatwych do przyrządzenia potraw w naszych domach znowu gości lekarz, dzięki któremu wszyscy zaczęli mówić o szkodliwości pszenicy. Dania bez pszenicy w 30 minut staną się klasyczną pozycją zarówno dla początkujących, jak i dla doświadczonych kucharzy, pragnących przyrządzać znakomite bezglutenowe posiłki w kilka chwil”. JJ Virgin
Szczegóły
-
Autor:
William Davis
-
Tytuł oryginału:
Wheat Belly 30-Minute (Or Less!) Cookbook: 200 Quick and Simple Recipes to Lose the Wheat, Lose the Weight, and Find Your Path Back to Health
-
Objętość:
336
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
165x205
-
ISBN:
978-83-64481-23-9
-
Tłumacz:
Roman Palewicz
-
Rok wydania:
2015