Jak wspomóc ciało i umysł, aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i szczęściem?
Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. na świecie cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób. Jak w naturalny sposób możemy zapobiegać depresji, jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina i Maciej Szaciłło, autorzy książki.
Korzystając z najstarszego systemu medycznego ajurwedy oraz współczesnej dietetyki, autorzy radzą, w jaki sposób przeciwdziałać depresji, jak podnieść życiową energię oraz jak odróżnić depresję od okresowego spadku nastroju.
W książce Depresja. Jedzenie, które leczy znajdziesz m.in.:
- 80 przepisów na główne posiłki i przekąski, a także kiszonki, mieszanki przypraw, naturalne suplementy oraz napoje podnoszące poziom energii,
- książkę uzupełniają przykłady technik oddechowych, medytacji oraz zabiegów olejowych.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło
-
Liczba stron:
272
-
Wymiary:
190x240
-
Oprawa:
Twarda
-
ISBN:
978-83-8132-044-3
-
Rok wydania:
2018