Wprowadzenie do książki
Jedz zgodnie z grupą krwi
Grupy krwi powstawały zawsze w określonych momentach rozwoju naszego gatunku, a ich celem było lepsze dostosowanie człowieka do zmieniającej się podaży czy zmieniających się rodzajów żywności. Każda z grup wyspecjalizowana jest na określony rodzaj pokarmów. Istnieją zatem pokarmy, które różni ludzie, o różnych grupach krwi, tolerują lepiej lub gorzej, a to, co człowiek lepiej toleruje, jest przez organizm lepiej przyswajane, podczas gdy to, co toleruje gorzej, zostaje siłą rzeczy gorzej przyswojone; organizm odkłada wtedy mniej przyswajalne pokarmy w postaci rezerw tłuszczowych. Z drugiej strony silne reakcje odrzucające zachodzące we krwi na skutek uaktywnienia się przeciwciał, na przykład na skutek kontaktu z białkami mleka krowiego lub pszenicy, mogą doprowadzić do silnego wychudzenia.
Poradnik ten, opracowany na podstawie wieloletnich badań, pomoże każdemu ustalić odpowiedni dla jego grupy krwi sposób odżywiania się, z korzyścią dla zdrowia i dobrego samopoczucia, oraz uzyskania optymalnej masy ciała.
Szczegóły
-
Autor:
Jorg Zittlau
-
Objętość:
139
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
145x205
-
ISBN:
83-87777-69-2
-
Rok wydania:
2013