Bez glutenu. Bez cukru. Bez nabiału*.
Znacie to? Jeśli nie, to macie wyjątkowe szczęście – albo wszystko jeszcze przed wami.
Hanka Ciężadło – mama bliźniaków z dietetycznym wyrokiem – idzie w swojej kuchni na wojnę: udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi oznaczać pasma wyrzeczeń, a dieta nie ma absolutnie nic wspólnego z nudą.
To survival. Będzie się działo!
Jak wytłumaczyć babci, że nie możemy jeść chleba naszego powszedniego?
Jak – bez ofiar w ludziach – przetrwać imprezę, na której podano wyłącznie zakazane produkty?
Czy tort bez mąki, jajek i cukru w ogóle liczy się jako urodzinowy?
W jaki sposób przygotować małego alergika na kilkudniowy szkolny wyjazd?
Doskonałe przepisy oraz porady na różne okazje. Przetestowane i zatwierdzone przez Damiana i Dominika – a jak wiadomo, własne dzieci to najsurowsi krytycy pod słońcem.
Książka do gotowania i do czytania!
*Uwaga!
Produkt może zawierać więcej niż śladowe ilości orzeszków, ziaren i przekornego optymizmu :)
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Hanka Ciężadło
-
Liczba stron:
272
-
Wymiary:
170x210
-
Oprawa:
Twarda
-
ISBN:
978-83-277-1619-4
-
Rok wydania:
2018