Wprowadzenie do książki
Gluten free Jak współczesna pszenica nas zatruwa
Władza państwowa, specjaliści od żywienia i pracownicy przemysłu rolno-spożywczego zachęcają do coraz większego spożywania produktów zbożowych „dla zdrowia”. Czy jesteś jednak pewny, że pszenica Ci służy?
Aby ograniczyć głód na świecie i zwiększyć wydajność, agronomowie w dużej mierze zmodyfikowali geny pszenicy. Powołali tym samym do życia potworne odmiany tego zboża, które zawierają znacznie więcej glutenu niż pszenica z czasów naszych przodków.
Dzięki tej książce dowiesz się jak uniknąć:
- szkodliwego pożywienia zawierającego rekordowe ilości glutenu,
- pułapek, jakie zastawiają na Ciebie koncerny spożywcze,
- dolegliwości takich jak chroniczne zmęczenie, kłopoty z trawieniem i nastrojem,
- bólu i zawrotów głowy,
- artrozy, neuropatii oraz dolegliwości bólowych mięśni,
- chorób autoimmunologicznych takich jak celiakia, choroba Crohna, stwardnienie rozsiane, cukrzyca typu 1 czy reumatoidalne zapalenie stawów
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Julien Venesson
-
Liczba stron:
240
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-65404-40-4
-
Tłumacz:
Anna Marczuk
-
Rok wydania:
2016