Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65404-40-4
Autor: Julien Venesson
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Vital

Wprowadzenie do książki

Gluten free Jak współczesna pszenica nas zatruwa

  Władza państwowa, specjaliści od żywienia i pracownicy przemysłu rolno-spożywczego zachęcają do coraz większego spożywania produktów zbożowych „dla zdrowia”. Czy jesteś jednak pewny, że pszenica Ci służy?

  Aby ograniczyć głód na świecie i zwiększyć wydajność, agronomowie w dużej mierze zmodyfikowali geny pszenicy. Powołali tym samym do życia potworne odmiany tego zboża, które zawierają znacznie więcej glutenu niż pszenica z czasów naszych przodków.


Dzięki tej książce dowiesz się jak uniknąć:

  • szkodliwego pożywienia zawierającego rekordowe ilości glutenu, 
  • pułapek, jakie zastawiają na Ciebie koncerny spożywcze, 
  • dolegliwości takich jak chroniczne zmęczenie, kłopoty z trawieniem i nastrojem, 
  • bólu i zawrotów głowy, 
  • artrozy, neuropatii oraz dolegliwości bólowych mięśni, 
  • chorób autoimmunologicznych takich jak celiakia, choroba Crohna, stwardnienie rozsiane, cukrzyca typu 1 czy reumatoidalne zapalenie stawów

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Julien Venesson

  • Liczba stron: 

    240

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65404-40-4

  • Tłumacz: 

    Anna Marczuk

  • Rok wydania: 

    2016

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...