Wczytuję dane...
KOD: 978-83-7887-038-8
Autor: Iwona Czarkowska
EAN: 9788378870388
Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Wydawca: Dragon

Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja – wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fi nes herbes, melange classique czy shichimi togarashi.

Szczegóły

  • Autor: 

    Iwona Czarkowska

  • Objętość: 

    32

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    135x205

  • ISBN: 

    978-83-7887-038-8

  • Rok wydania: 

    2015

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...