Kup cały komplet !
Wprowadzenie do książki
Żywność, która leczy Terapia żywieniowa św. Hildegardy z Bingen
Na podstawie dwudziestopięcioletniego doświadczenia z postem metodą Hildegardy, jej dietą stosowaną w domu uzdrowiskowym w Allensbach nad Jeziorem Bodeńskim oraz z uwzględnieniem sukcesów w leczeniu jej metodami, powstał program kuracji, który skutecznie pomógł tysiącom pacjentów w leczeniu i profilaktyce chorób cywilizacyjnych uwarunkowanych niewłaściwym odżywianiem. Książka ta przedstawia terapię żywieniową Hildegardy z Bingen, kładąc nacisk na następujące kwestie:
1. uzdrawiające siły tkwiące w artykułach spożywczych;
2. najlepsze przepisy z kuchni Hildegardy;
3. kuracje i diety stosowane w wypadku szczególnych obrazów klinicznych choroby.
Część praktyczna zawiera ponad trzysta przepisów na potrawy, które nasi goście uznali za wyjątkowo smaczne i zbawienne dla zdrowia, oraz kuracje i diety, które z powodzeniem sprawdziły się podczas leczenia różnych obrazów klinicznych choroby, jak np. dolegliwości serca i układu krążenia, chorób żołądkowo-jelitowych, cukrzycy, chorób skóry, alergii, chorób układu nerwowego i stanu przednowotworowego (początkowe stadium raka) oraz raka. Poza tym znajdziecie tu wytyczne dotyczące odżywiania niemowląt czy seniorów oraz wskazówki, których przestrzeganie pozwala zyskać więcej energii potrzebnej do zabawy i uprawiania sportu. Poznajcie właściwe zastosowanie ziół i przypraw, które zajmują co najmniej równie ważną pozycję, co witaminy, białka i węglowodany. Dzięki temu krok po troku otworzy się przed Wami perspektywa nowej, zdrowej przyszłości.
Szczegóły
-
Autor:
Wighard Strehlow
-
Tytuł oryginału:
Die Ernährungstherapie der Hildegard von Bingen
-
Objętość:
624
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
145x205
-
ISBN:
978-83-61989-60-8
-
Tłumacz:
Edyta Panek
-
Rok wydania:
2011