KOD: 978-83-65846-74-7
Autor: Claus Muss, Heike Bueß-Kovács
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Vital

Wprowadzenie do książki

Przerwy w jedzeniu. Naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność

Z książki Przerwy w jedzeniu dowiesz się, że przerwy w jedzeniu:

  • chronią naczynia przed miażdżycą, poprawiają pracę serca i obniżają ciśnienie krwi,
  • stymulują metabolizm, pracę wątroby, woreczka żółciowego i nerek, aby poprawić funkcje detoksykacji i wydalania,
  • regulują poziom cukru i lipidów we krwi oraz inne parametry metaboliczne, takie jak normalizacja kwasu moczowego,
  • odbudowują florę bakteryjną w jelitach i regenerują błonę śluzową. Umożliwiają jelitom optymalnie wchłanianie witamin i minerałów. Wzmacniają system odpornościowy,
  • poprawiają jakość snu, stymulują pracę mózgu. Zapobiegają demencji i chorobie Alzheimera,
  • mają korzystny wpływ na nasze geny i jądra komórkowe. Zmniejsza się ryzyko degeneracji komórek i rozwoju raka. Chronią komórki przed przedwczesną śmiercią komórkową,
  • zapewniają piękną sylwetkę. Komórki tłuszczowe są rozbijane, skóra jest odmłodzona, a ciało otrzymuje poczucie bezpieczeństwa z powodu swojej naturalnej sytości. Poprawia się fizyczne samopoczucie, mentalna i duchowa witalność.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Prof. dr Claus Muss Dr med. Heike Bueß-Kovács

  • Tytuł oryginału: 

    Nahrungspausen: Warum ein leerer Magen gesund macht

  • Liczba stron: 

    224

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65846-74-7

  • Tłumacz: 

    Kamila Wysocka

  • Rok wydania: 

    2018

Polecamy