Ponad 100 przepisów na potrawy sezonowe
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
• drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu,
• marmoladę z dzikiej forsycji,
• surówkę z liśćmi lipy,
• leśny dżin z jałowca,
• pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.
Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Patrycja Machałek
-
Liczba stron:
272
-
Wymiary:
165x230
-
Oprawa:
Twarda
-
ISBN:
978-83-240-7373-3
-
Rok wydania:
2021