Wczytuję dane...
KOD: 978-83-240-7373-3
Autor: Patrycja Machałek
Dostępność: 2 dni
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Znak

Ponad 100 przepisów na potrawy sezonowe

Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.

Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.

Dzięki tej książce przygotujesz:

• drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu,
• marmoladę z dzikiej forsycji,
• surówkę z liśćmi lipy,
• leśny dżin z jałowca,
• pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.

Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.

Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Patrycja Machałek

  • Liczba stron: 

    272

  • Wymiary: 

    165x230

  • Oprawa: 

    Twarda

  • ISBN: 

    978-83-240-7373-3

  • Rok wydania: 

    2021

Polecamy