Dieta bezglutenowa to zbiór przepisów na łatwe do przyrządzenia, apetyczne dania - śniadania, obiady, kolacje i desery - które z pewnością przypadną do smaku zarówno dzieciom, jak i dorosłym domownikom. Coraz więcej dzieci wykazuje nietolerancję na gluten, co wymaga stosowania wobec nich diety, której podstawową zasadą jest eliminacja produktów zawierających białko glutenowe. Niedozwolone są zatem m. in. zboża takie jak pszenica, żyto, orkisz czy jęczmień. Dieta bezglutenowa oznacza oczywiście pewne ograniczenia, pocieszający jest jednak fakt, że można się do nich łatwo przyzwyczaić, zmieniając nieco nawyki żywieniowe.
Szczegóły
-
Autor:
Katarzyna Zioła-Zemczak
-
Objętość:
32
-
Oprawa:
Miękka
-
Format:
135x210
-
ISBN:
978-83-7887-042-5
-
Rok wydania:
2015
-
Wydanie:
1