Wczytuję dane...
KOD: 978-83-65170-81-1
Autor: Anna Czelej
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 6.90 PLN
Wydawca: Illuminatio

Wprowadzenie do książki

Bezglutenowa cukiernia

Przepisy na zdrowe słodkości według Pięciu Przemian

Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek m.in. W piekarni Pięciu Przemian oraz serii W kuchni Pięciu Przemian prezentuje niezbędnik dla osób kochających słodkości i będących na diecie bezglutenowej.

W Bezglutenowej cukierni znajdziesz ponad 80 zróżnicowanych receptur na ciasta kruche, biszkoptowe i drożdżowe, babeczki, tarty, ciasteczka, a także leguminy, koktajle, kremy, galaretki, torty, wafelki, musy czy budynie.

Oto niezbędnik, który powinien znaleźć się w kulinarnej biblioteczce, wszystkich którzy nie tolerują glutenu, szukają zastępników nafaszerowanych chemią słodyczy ze sklepu lub chcą serwować swoim dzieciom tylko zdrowe słodkie rarytasy.

Przepisy podzielone zostały na pory roku, tak by w odpowiednim czasie przygotowywać desery z produktów sezonowych, a dodatkowo, zostały dostosowane do zasad gotowania według Pięciu Przemian, więc jeśli chcesz możesz przygotowywać je zgodnie z tą metodą.

Wszystkie zaprezentowane w książce przepisy są bezglutenowe, z naturalnych składników, a także łatwe w przygotowaniu. Znajdziesz wśród nich między innymi: babeczki truskawkowo-miętowe z kwiatem bzu, ciasto sezamowe, mus brzoskwiniowy z jeżynami, galaretkę migdałową czy tartę orzechową z jabłkami?

Czy już wiesz, co zjesz na deser?

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Anna Czelej

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65170-81-1

  • Rok wydania: 

    2015

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...