Wprowadzenie do książki
Olej lniany
Fenomen oleju lnianego związany jest między innymi z tym, że dysponuje on jedną z największych zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 spośród wszystkich roślin oleistych. Dzięki temu może być używany jako tanie ich źródło i doskonały środek do wzmacniania zdrowia i odporności dzieci i dorosłych. A przecież to nie jedyne substancje wchodzące w jego skład.
Książka omawia zastosowania oleju lnianego w profilaktyce i leczeniu cukrzycy, chorób kobiecych, stanów zapalnych skóry i stawów, a także nowotworów, stwardnienia rozsianego oraz chorób sercowo-naczyniowych.
Oprócz tego poznasz przepisy na wykorzystanie oleju lnianego w kuchni.
Olej lniany to:
- Niedoceniane źródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6
- Remedium na podwyższony cholesterol, nadciśnienie, problemy z odpornością i choroby układu nerwowego
- Niezastąpiony w zdrowej kuchni
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Iwan Nieumywakin
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-62185-26-9
-
Rok wydania:
2017