Wprowadzenie do książki
Syberyjskie orzeszki cedrowe. Cudowny lek z tajgi
Czy zastanawiałeś się, dlaczego mieszkańcom Syberii udaje się zachować długowieczność, choć żyją w trudnych warunkach pogodowych i mrozie sięgającym nawet minus 65 stopni Celsjusza? Okazuje się, że podstawowym źródłem ich pokarmu są orzechy cedrowe. Przygotowują z nich pyszną mąkę, olej, śmietanę i mleko. W kuchni używają ich do wypieku chleba, przyrządzania sałatek, deserów oraz panierek.
Dzięki tej książce:
- poznasz sekret długowieczności,
- dowiesz się jak wzmocnić organizm,
- odkryjesz sposoby na wyleczenie chorób cywilizacyjnych, degeneracyjnych i psychicznych,
- stworzysz własne, pachnące cedrem mydła, szampony i inne środki pielęgnacyjne,
- poznasz przepisy na wyśmienite i bardzo odżywcze dania.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Barbara Simonsohn
-
Tytuł oryginału:
Sibirische Zedernnüsse: Das Gesundheits-Wunder aus der Taiga
-
Liczba stron:
136
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-65846-28-0
-
Tłumacz:
Anna Chomik
-
Rok wydania:
2018