KOD: 978-83-65706-97-3
Autor: Mike Adams
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawca: Esprit

Wprowadzenie do książki

Ukryte toksyny Żywność która truje

Nikt komu zależy na własnym zdrowiu i zdrowiu swojej rodziny, nie potraktuje obojętnie treści zawartych w tej książce.

Jerzy Zięba autor Ukrytych terapii

   Ponieważ organizm oczyszcza się przez cały czas, najlepiej zacząć od unikania toksyn. Chociaż nie przysporzy mi to popularności wśród producentów suplementów diety, uważam, że główną strategią oczyszczania musi być unikanie.
   Oznacza to, że należy unikać długotrwałego kontaktu z toksycznymi chemikaliami i metalami ciężkimi w jedzeniu, wodzie, lekach, kosmetykach, produktach do czyszczenia domu, pielęgnacji trawników, w produktach dla zwierząt, a nawet powietrzu, którym oddychamy. Wszystko, czego dotykasz, co wdychasz i co zjadasz, staje się częścią ciebie. Zatem pozbycie się toksyn z organizmu wymaga wyeliminowania źródeł kontaktu z tymi truciznami.

    Najskuteczniejsza metoda, którą nazywam oczyszczaniem przez ! całe życie, opiera się na następujących punktach:

  • Zidentyfikuj źródła kontaktu z toksynami. 
  • Unikaj tych substancji, zmieniając swoje zachowanie i wybory konsumenckie, aby przełamać błędne koło narażenia na toksyny. 
  • Wspieraj naturalne zdolności organizmu do oczyszczania się i eliminacji toksyn.

Przyjrzyjmy się uważniej każdemu z tych trzech punktów.
   Efektywność unikania toksyn w pożywieniu możemy zwiększyć dzięki stosowaniu strategii żywnościowych opisanych w niniejszej książce. Zjadanie chlorelli (zielonych glonów, niezwykle bogatych w substancje odżywcze), truskawek, błonnika roślinnego, a nawet aktywnego węgla jako dodatku do posiłku, który prawdopodobnie zawiera toksyny, może pomóc w ich wiązaniu i zapobieganiu ich absorpcji w organizmie.
   Do restauracji chodzę wyłącznie z butelką chlorelli. Mięso jadam tylko razem ze świeżą sałatką albo całym owocem. Co ciekawe, południowoamerykańska tradycja jedzenia grillowanego mięsa z sałatką coleslaw opiera się na tej samej zasadzie: kapusta pomaga blokować karcynogenne działanie przypalonego mięsa. Witamina c znajdująca się w świeżych owocach wywołuje efekt ochronny podczas procesu trawienia. Dlatego osoby, które mówią, że jedzenie grillowanego mięsa jest niezdrowe, mają rację tylko połowicznie. W rzeczywistości niezdrowe jest, kiedy zjadamy samo grillowane mięso, bez dobroczynnych warzyw i owoców.
   Jedną z najprostszych rzeczy, które można zrobić po zjedzeniu wątpliwego posiłku, jest zażycie dodatkowej dawki błonnika. Najlepszy pod względem zdolności wiązania toksyn jest ten pochodzący z jabłek - łatwo dostępny i bardzo tani.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Mike Adams

  • Tytuł oryginału: 

    Food Forensics: The Hidden Toxins Lurking in Your Food and How You Can Avoid Them for Lifelong Health by Mike Adams

  • Liczba stron: 

    372

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-65706-97-3

  • Tłumacz: 

    Magdalena Nowak

  • Rok wydania: 

    2017

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...