Wczytuję dane...
KOD: 978-83-64278-74-7
Autor: Thorsten Weiss, Jenny Bor
Dostępność: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 7.90 PLN
Wydawca: Vital

Wprowadzenie do książki

Żywność funkcjonalna

   Pracowite i stresujące życie w połączeniu z obciążeniami związanymi ze środowiskiem zwiększa nasze potrzeby bardziej wartościowego jakościowo pożywienia. Gospodarka rabunkowa na ziemi i masowa konsumpcja pożywienia, które nie jest uprawiane i produkowane lokalnie, prowadzą jednak do tego, że zawartość składników odżywczych nie jest wystarczająca dla zachowania optymalnego zdrowia i dla wyzdrowienia. Te składniki odżywcze mogą zostać dostarczone dzięki superżywności.

Superżywność posiada następujące pozytywne cechy:

  • leczy procesy zapalne w ciele;
  • ma pozytywne działanie na krążenie;
  • zapobiega powstawaniu nowotworów i naprawia zwyrodniałe komórki;
  • zapewnia zdrowie sercu i naczyniom krwionośnym;
  • wspiera leczenie ran;
  • odtruwa;
  • dostarcza esencjalnych kwasów tłuszczowych;
  • zapewnia dobry wzrok;
  • znacznie zmniejsza uczucie zmęczenia;
  • zapewnia zdrowie układu trawiennego i wydalniczego;
  • zapewnia zdrowy rozwój ciała;
  • zapewnia równowagę hormonalną;
  • wyrównuje ciśnienie krwi;
  • zwiększa jasność umysłu;
  • poprawia samopoczucie;
  • dostarcza wysokowartościowych białek;
  • oczyszcza skórę;
  • wyrównuje niedobory;
  • pomaga zrzucić wagę.

Ponieważ termin „superżywność" nie jest jednoznacznie zdefiniowany, podajemy tutaj krótki wykaz, jakie cechy jednoznacznie charakteryzują superżywność.
Superżywność jest produktem spożywczym, który:

  • jest pełnowartościowy i najlepiej byłoby, gdyby był uprawiany ekologicznie;
  • jest surowy, a więc nie jest podgrzewany do temperatury wyższej niż 42 stopnie Celsjusza i dzięki temu pełny siły życiowej, enzymów oraz zapewniający synergetyczny efekt wszystkich komponentów roślinnych; jest łatwy do trawienia; jest niezwykle odżywczy;
  • posiada proporcjonalnie dużo składników odżywczych i uzdrawiających właściwości;
  • jest bogaty w: witaminy, minerały, białka i kwasy tłuszczowe, antyoksydanty i fitochemikalia (wtórne substancje roślinne), które wzmacniają ciało i system immunologiczny; wspiera ciało w zapobieganiu chorobom i przedwczesnemu starzeniu się;
  • wspiera zdrowe trawienie i zapewnia zdrową florę bakteryjną jelit.

Szczegółowe Informacje

  • Autor: 

    Thorsten Weiss, Jenny Bor

  • Tytuł oryginału: 

    Super foods: Iss dich vital, gesund und schön

  • Liczba stron: 

    144

  • Wymiary: 

    145x205

  • Oprawa: 

    Miękka

  • ISBN: 

    978-83-64278-74-7

  • Rok wydania: 

    2015

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...