Książka opisuje rolę jaką pełnią toksyny środowiskowe w rozwoju chorób cywilizacyjnych. Po dzień dzisiejszy, trudno odnaleźć jednostkę chorobową, która nie byłaby przez liczne badania naukowe łączona z toksynami takimi jak konserwanty, metale ciężkie czy pestycydy. Idea książki oraz jej założenia mają na celu chronić zdrowie ludzkie nie tylko poprzez uświadamianie w jakim pożywieniu znajdują się toksyny, ale głównie jak zneutralizować chemię, której nie jesteśmy w stanie uniknąć. Toksyny od zawsze towarzyszyły ludzkości, ale natura dała nam antidotum na większość z nich. Jednak dziś w czasach tak silnej presji obcych dla organizmu ludzkiego substancji chemicznych w pożywieniu, musimy adekwatnie wzmożyć ochronę naszego organizmu dzięki naturalnym związkom mającym zdolność neutralizowania chemii z pożywienia.
Marek Skoczylas ukończył akademię medyczną w Lublinie w 2006 roku. Jest lekarzem a jego pierwotna specjalizacja to stomatologia. Od 2007 roku regularnie analizuje najnowsze badania naukowe oraz rozszerza swoją wiedzę z płatnych specjalistycznych anglojęzycznych bibliotek medycznych. Obecnie zajmuje się fitofarmakologią (głównie ziołami) toksykologią żywności, chorobami przewlekłymi w tym autoimmunologicznymi oraz badaniem wpływu flory bakteryjnej na zdrowie człowieka. Jak sam twierdzi, kluczem do zdrowia jest żywność. Przemyślane pozyskiwanie pokarmów, blokowanie chemikaliów z pożywienia oraz usuwanie chemii z organizmu zawsze powinno być pierwszym etapem leczenia i krokiem do zdrowia.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Marek Skoczylas
-
Liczba stron:
252
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-948809-1-0
-
Rok wydania:
2019