Wprowadzenie do książki
Żywność fermentowana i probiotyczna
Najlepszym sposobem na spożywanie żywych probiotycznych produktów spożywczych jest własna produkcja. Pozwól zarazić się bakteriami i przekształć swoje jelito w raj dla wartościowych mikrobów!
Celem niniejszej książki nie jest wyczerpujące przedstawienie tematu. Chcę cię tylko zaciekawić i zainspirować do tego, abyś (na nowo) otworzył się na wartościową i prawie zapomnianą kulturę kuchni i na własnej skórze doświadczył wielu płynących z niej korzyści.
Proponowane w publikacji produkty także:
- ułatwiają proces trawienia,
- zwiększają wchłanianie witamin i minerałów,
- działają ochronnie przy kuracjach antybiotykowych,
- poprawiają pamięć i pracę mózgu,
- wspierają układ immunologiczny,
- działają przeciwalergicznie i przeciwnowotworowo,
- obniżają poziom cholesterolu,
- wspierają przepływ krwi w jelitach,
- wspomagają trzustkę,
- oczyszczają krew.
Szczegółowe Informacje
-
Autor:
Michael Dietz
-
Tytuł oryginału:
Fermentation und Probiotika: Selbst milchsauer einlegen: hal
-
Liczba stron:
124
-
Wymiary:
145x205
-
Oprawa:
Miękka
-
ISBN:
978-83-65404-57-2
-
Tłumacz:
Małgorzata Rzepka
-
Rok wydania:
2017